Kolačići (Cookies) i Pravila privatnosti


Kolačići (Cookies)

Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice radi poboljšavanja korisničkog iskustva, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija koje se nazivaju kolačići (cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Vaše trenutno stanje: Prihvaćen pristanak. Upravljajte svojim pristankom.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost te stranice. Kolačići obično spremaju Vaše aktivnosti i postavke na web stranici i prilikom sljedećeg posjeta te iste web stranice mogu ih automatski primijeniti. Ovo omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (ime i prezime, adresa e-pošte, lozinke itd.). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da obrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Da li lascarp.hr koristi kolačiće?

Kolačići prve strane dolaze s web stranice koju pregledavate, a mogu biti stalni ili privremeni. Privremeni kolačići ili kolačići sesije (engl. Session cookies) uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke poput stavki u košarici za kupnju. Stalni ili spremljeni kolačići (Persistent cookies) ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web mjesta pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka kako bi se jednostavnije i brže ponovno prijavili prilikom sljedećeg posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Kakve kolačiće koristimo?

Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo: Društvene mreže – Korisnici mogu dijelit objave na društvenim mrežama, te direktno razgovarati putem društvenih mreža što korisniku postavlja kolačiće.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Politikom privatnosti Las Carp j.d.o.o. Šandora Petefija 190, Lug štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti Las Carp j.d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci:
Prema Uredbi, osobni podaci su – svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada:
Prema Uredbi, obrada znači – svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka:
Las Carp j.d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima tvrtke Las Carp j.d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj)
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu tvrtke  Las Carp j.d.o.o. koriste se na slijedeće načine:
• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
• Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

Svrha i uvid:
Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Las Carp j.d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave ( GLS). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Čuvanje i zaštita:
Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
Las Carp j.d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.
Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., Lac Carp j.d.o.o. ne dozvoljava registraciju ‚osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

Prava ispitanika:
Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.
Informacija, ispravak, brisanje – kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na kontakt@lascarp.hr. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Ispravak – kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.
Brisanje – kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na kontakt@lascarp.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Odjava.

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite mail adresu kontakt@lascarp.hr.
Kontakt:
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
Las Carp j.d.o.o.
Šandora Petefija 190, Lug 31328
Hrvatska
Telefon: +385 99 744 75 15
e-mail: kontakt@lascarp.hr.