Primama Začinjena riba je valjda najupadljivije boje i arome u cijeloj seriji primama. Prilikom otvaranja vrećice možemo ugledati mješavinu, na oko za Haldorado primame neuobičajeno “jednostavnog” izgleda. Iz mješavine jarko zelene boje, neugodnog smrada, začinjene, s ribljim brašnom, fine granulacije, će se istaknuti fluo mrvice, konoplja i sitni peleti. Samo toliko? Ne trebate se preplašiti, ni ovaj put ništa nismo izostavili! Primam se sastoji od 18 različitih (ovaj broj nije pogreška u pisanju!), precizno izmjerenih sastojaka!!! Ali gdje se oni nalaze? Unutra su u mješavini! Ali zašto se ne vide? Odmah ćemo vam otkriti! Primama je proizvedena sa tajnom proizvodnom tehnologijom najpoznatijih engleskih proizvođača. Cjelokupnu mješavinu peletiramo, te je meljemo na finu granulaciju. Zato je potreban ovaj dodatni korak u proizvodnji, jer prilikom peletiranja pod velikim tlakom prešamo masu. Prilikom prešanja se osnovni miks zagrijava, ali se ne kuha, to je upravo dovoljno, da se sastojci s velikom količinom proteina pred ribu serviraju u predigestiranom i otkrivenom stanju. Granulat iz prese se melje na finu granulaciju, tako su sva zrnca iste veličine. Primam, koja se dobro lijepi, stupnjevito se otapa, te boja vodu. Jednom riječi, na kraju kompliciranog i neshvatljivog proizvodnog procesa, dobivamo primamu, koja ribu izluđuje. Ova mješavina je pogodna i za modernu method tehniku.
Mješavina se sastoji od 18 sastojaka!
Okusi i arome
Mješavina ima jako markantan smrdljivi, riblji okus i miris, što se pripisuje brižno probranim ribljim brašnima i uljima. To smo začinili raznim posebnim začinima. Ovako dobiveni okus i aroma su jedinstveni na mađarskom tržištu. Ovo će sigurno razbuditi site i nezainteresirane šarane. Kako se voda zagrijava, tako će biti sve lovnija, ali odlično radi i na ribolovima u hladnoj vodi.
Boje i savjeti za miješanje
Boja primame je jarko zelena, što nije jedna nevidljiva boja, što više jako je uočljiva. Ali upravo je to i cilj, da privuče pozornost krupne ribe, dok sitnu ribu pokušavamo držati na udaljenosti. Polako dodajemo maksimalno 3,5-4,5 dl vode. Preporučljivo je zamiješati barem sat vremena prije ribolova i najmanje je jednom dobro prosijati, tada će se najbolje lijepiti i najbrže otapati. U proljetnim i jesenskim razdobljima (u vodi ispod 16C stupnjeva) se može pojačati s Haldorádó CSL Tuning – Plodovi Mora aromom, dok u toplim vodama Haldorádó Aroma Tuning – Začinjena Riba aromom.